AMSTERDAM - NextGen Amsterdam is aanstaande zaterdag - 20 mei - het podium van de FFL Finals. Tijdens dit grote Flag Football evenement nemen teams uit Amsterdam en omgeving het op tegen Flag Football topteams die hebben deelgenomen aan de Flag Football League Nederland (FFL). In het Olympisch Stadion zullen zestien teams hun opwachting maken en met elkaar de strijd aangaan om de felbegeerde beker mee naar huis te kunnen nemen.

Flag Football League Nederland
Flag Football League Nederland (FFL) is naast de bondscompetitie de grootste competitie van Nederland. De FFL is een open, toegankelijk en inclusief Flag Football-initiatief dat, complementair aan andere competitievormen, als eigen volwaardige competitie of losse wedstrijddagen wordt aangeboden. Inclusiviteit is een belangrijke kernwaarde van de organisatie: iedereen kan en mag meedoen aan de FFL.

Competities
De FFL-competitie vond afgelopen seizoen plaats op verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Het doel van zo’n wijdverspreide competitie is om zoveel mogelijk teams op competitief niveau kennis te laten maken met Flag Football. Dat doel is volgens de FFL maximaal bereikt. Vijftien teams hebben ruim honderd nieuwe mensen betrokken bij het Flag Football en de FFL.

Meerdere winnaars
De competitieronde op 20 mei wordt een speelronde op zich. Met het NextGen-evenement als podium gaan zestien teams met elkaar de strijd aan tijdens de zogenoemde FFL-Finals. Aan het einde van deze finals zal de winnaar bekroond worden als de officiële NextGen-kampioen.

Behalve winnaar van de FFL Finals zal ook het team dat de volledige FFL-competitie wint (er konden per speelronde punten verdiend worden), gehuldigd worden. De dagwinnaars van elke speelronde gaan naar huis met een eervolle erkenning. Zo worden meerdere teams tijdens NextGen beloond voor hun deelname aan de FFL-competitie. Hiermee komt de FFL-competitie voor dit seizoen ten einde.

Het volledige speelschema van 20 mei bekijk je hier.

Olympische ambitie
Dankzij de samenwerking met IMPACT Flag Football en NextGen worden de FFL Finals gespeeld in het Olympisch Stadion. Een mooie locatie die past bij de ambities van de sport Flag Football. De sport staat op de nominatie om in 2028 tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles geïntroduceerd te worden. IMPACT Flag Football en Flag Football League Nederland willen in aanloop daarnaartoe zoveel mogelijk aandacht voor de sport generen om talenten te inspireren voor Flag Football te kiezen. Tijdens NextGen slaan ze daarom de handen ineen om Flag Football maximaal te promoten in de hoofdstad.

Gratis kennismaken met Flag Football
Tijdens het NextGen toernooi organiseert IMPACT Flag Football tevens zogenoemde pick-up games voor lokale talenten. Aan de pick-up games kan iedereen kosteloos deelnemen. Om 12.45 uur wordt een start gemaakt met het maken van de teams. Geïnteresseerden kunnen zich ter plaatse melden bij de organisatie.