UTRECHT - De Ierse cricketers hebben de stand in de serie van drie wedstrijden voor de CWC Super League tegen Nederland gelijk getrokken. Op het opnieuw zonovergoten veld van Kampong sloeg Ierland zich rustig naar de zege, nadat Oranje aan bat niet verder was gekomen dan 157 runs.


Nederland kon geen vuist maken tegen de sterke Ierse aanval. Bowlers Craig Young en Joshua Little pakten ieder vier wickets. Topscorer voor Nederland was Max O' Dowd met 36 runs. Ierland haalde het winnende totaal van 158 gemakkelijk, met Captain Andrew Balbirnie als topscorer met 63 n.o. Bowler Little werd man of the match, omdat hij de top drie batsmen van Nederland uitbowlde.

Uitslag:
Nederland: 157 a.o. in 49.2 overs: M. O'Dowd 36; J. Little 4-39/10, C. Young 4-18/3.2.
Ierland: 158/2 a.o. in 43 overs: A. Balbirnie 63 n.o. P. Stirling 52.

Stand:
https://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup-super-league/standings

Resterend programma:
Maandag 7 juni, Nederlands - Ierland, aanvang 10.30 uur (Kampong, Utrecht)

ICC CWC Super League
Nederland plaatste zich in december 2017 voor deze internationale topcompetitie, waarin het uitkomt tegen de twaalf 'grote' cricketlanden. De start van deze CWC Super League werd door de coronapandemie een jaar uitgesteld. Alle andere landen hebben al enkele series achter de rug. Na deze opening tegen Ierland volgen in 2022 thuiswedstrijden tegen Engeland, Pakistan en de West-Indies. De ICC CWC Super League telt mee als kwalificatie voor het WK van 2023 in India.