AMSTERDAM - De Nationale Sportweek staat voor de deur (9 – 17 september) en dit jaar is er een unieke samenwerking tussen het NOC*NSF, de sportbonden en Albert Heijn. Van september tot december organiseren zij samen de AH Sportactie, die mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Wat houdt de AH Sportactie in voor klanten?
Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. In Amsterdam zijn maar liefst 91 clubs aangesloten bij deze actie. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Verbinding met de Nationale Sportweek
De tweede week van de AH Sportactie valt gelijk met de Nationale Sportweek, die dit jaar van 9 tot en met 17 september is. De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen voor iedereen te promoten door landelijk en lokaal events, clinics en ludieke acties in te zetten.

Tijdens deze week kunt u in Amsterdam op allerlei plekken meedoen met sportieve lessen en clinics.

Wat en waar in Amsterdam tijdens de Nationale Sportweek?
Van 9 tot 17 september kunt u allerlei sporten uitproberen. Op de website van de Nationale Sportweek ziet u welke activiteiten de 58 deelnemende Amsterdamse sportclubs tijdens deze week aanbieden.

Als gemeente Amsterdam ondersteunen wij dit initiatief van Albert Heijn en NOC*NSF. We geloven dat deze actie een bijdrage gaat leveren aan het werven van nieuwe leden, het ontstaan van nieuwe activiteiten en het onder de aandacht brengen van sportactiviteiten van sportaanbieders bij de Amsterdammers.