BREDA - NAC heeft maandagavond in het eigen Rat Verlegh Stadion een geweldig pak slaag gekregen van Jong Ajax. De Amsterdamse beloften, versterkt met enkele spelers die dit weekend op de bank bleven zitten bij Ajax 1, scoorde maar liefst zes keer in Breda: 2-6.


Lorenzo Lucca en Francisco Conceição begonnen in de basis en droegen bij aan een ware vernedering van NAC. Al na twintig minuten stond Jong Ajax, de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie, op een 0-3 voorsprong door treffers van Warmerdam, Van Axel Dongen en Baas. NAC-coach Hyballa was woedend en haalde na een halfuur Boyd Lucassen al uit zijn elftal. Het hielp echter weinig want nog voor de rust zorgde Lucca voor de 0-4.

NAC werd bij het rustsignaal getrakteerd op een striemend fluitconcert van het eigen publiek en hoopte er in de tweede helft nog wat van te kunnen maken, maar Conceição maakte er na een knappe individuele actie 0-5 van. De eretreffers van Ómarsson en Van der Sande waren een doekje voor het bloeden want via Regeer werd het immers zelfs nog 2-6.