ALKMAAR – Het Amstelveense Myra is weer een ronde verder in de Silver Cup. In Alkmaar boekte Myra een ietwat geflatteerde overwinning, 2-5.

Nadat Overbos in de vorige ronde werd verslagen nam AMHC het afgelopen vrijdag in eigen huis op tegen competitiegenoot Myra. In de competitie ontlopen beide teams elkaar niet veel. De Alkmaarders staan zesde, één plaats onder Myra. Dat de verschillen op de ranglijst nihil zijn werd afgelopen vrijdagavond ook in de praktijk tot uiting. De uiteindelijke 2-5 eindstand gaf de verhoudingen niet goed weer.

Snel antwoord
Na een half uur spelen, waar al meerdere strafcorners op niets uitliepen, nam Myra de leiding. Al snel wist het de stand weer gelijk te trekken. Uit een strafcorner kon AMHC de 1-1 binnen werken. Myra had hier snel een antwoord op, want nog geen dertig seconden na de gelijkmaker viel de 1-2. Na een aanval over rechts bleef Myra rustig en met een inzet van dichtbij kwam het op voorsprong.

Achtervolging
Door de 1-2 een halve minuut voor rust moest AMHC voor de tweede keer in de achtervolging. Wederom met succes, want de ploeg kwam twaalf minuten na rust op 2-2. Het gaf de ploeg zichtbaar energie, maar aanvallend was het niet rustig genoeg. De gasten moesten vrezen voor een Alkmaars doelpunt, maar tien minuten voor tijd kwam het zelf op 2-3. In de slotfase liep Myra uit naar 2-4 en 2-5 waardoor het bekeravontuur voor AMHC ten einde is. De gastheer probeerde met een vliegende keep via een alles of niets poging nog wat te forceren, maar de zege voor Myra kwam niet meer in het geding.