AMSTERDAM - Ajax voert met ingang van volgend seizoen enkele wijzigingen door in de technische staf van het betaald voetbal. Mitchell van der Gaag zal Christian Poulsen bij Ajax 1 opvolgen en wordt zodoende als assistent-trainer aan de technische staf van Erik ten Hag toegevoegd.

Van der Gaag (Zutphen, 22 oktober 1971) was sinds 2019 hoofdtrainer van het beloftenelftal van Ajax. Hij begon zijn trainerscarrière in 2006 in Portugal, eerst bij zijn oude club Marítimo Funchal en daarna bij tweededivisieclub Belenenses. Vanaf 2015 was Van der Gaag hoofdtrainer van achtereenvolgens Ermis Aradippou (Cyprus), FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda. De oefenmeester heeft in Amsterdam nog een contract met een looptijd tot en met 30 juni 2023.

De vertrekkende Poulsen liep sinds september 2018 stage bij Ajax en maakte sinds twee seizoenen deel uit van de technische staf bij Ajax 1. De Deen wil zich op andere dingen gaan richten en is tevens met Ajax in gesprek over een eventuele andere rol binnen de club.

John Heitinga zal Van der Gaag opvolgen als hoofdtrainer van Jong Ajax. De 37-jarige coach was in 2016 al assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax en sinds 2017 werkzaam als trainer van het hoogste jeugdelftal. Gerald Vanenburg gaat komend seizoen als techniektrainer aan de slag bij het beloftenelftal, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.