ALKMAAR - Met ingang van 1 september 2023 wordt Matthijs Mennes de nieuwe directeur van Sportorganisatie Le Champion. Op dit moment is Mennes nog werkzaam als opleidingsmanager Sportkunde/Sport Studies bij de Hogeschool van Amsterdam, waar hij het huidige studiejaar zal afronden. Mennes vormt vanaf september samen met René Wit, die begin dit jaar werd aangesteld als adjunct-directeur, het directieteam.

Le Champion is met zo'n 16.000 leden en dankzij de inzet van 35 medewerkers en 3.500 vrijwilligers een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met enkele tientallen eigen evenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars brengt Le Champion jaarlijks 250.000 mensen in beweging. Bekende evenementen zijn de Dam tot Damloop, de strandrace GP Groot Egmond-Pier-Egmond, de Wandel4daagse Alkmaar, de Ronde van Noord-Holland, de NN Egmond Halve Marathon, de Zandvoort Light Walk en de TCS Amsterdam Marathon.

Niet alleen vanuit zijn persoonlijke hobby als fervent fietser, maar zeker ook vanuit zijn huidige functie bij de Hogeschool van Amsterdam is Le Champion geen onbekende voor Matthijs Mennes (45). Als opleidingsmanager Sportkunde/Sport Studies vormt hij de verbindende factor tussen de faculteit en het werkveld. Eerder in zijn carrière vervulde Mennes diverse andere managementfuncties en was hij Senior Marketing Specialist in de fitnessbranche. Hij studeerde Commerciële Economie, Communicatiewetenschappen en Business Administration.

Mennes is enthousiast over zijn komst naar Le Champion: "Ik heb Le Champion leren kennen als een prachtige, maatschappelijk betrokken organisatie. Als trouwe deelnemer aan de diverse evenementen van Le Champion en ook als partner van de opleiding Sportkunde. Ik zie er enorm naar uit om, samen met mijn nieuwe collega's en de vele vrijwilligers, mij te gaan inzetten om zoveel mogelijk mensen te inspireren en faciliteren om te sporten en bewegen. Mijn hele professionele en persoonlijke leven staat in het teken van sport en bewegen en ik heb bijzonder veel zin om daar nu een volgend hoofdstuk aan toe te voegen."

Voorzitter van Le Champion, Ruud van der Velde, is blij met de versterking: "Met Matthijs Mennes heeft Le Champion een daadkrachtige directeur aangesteld, die uitstekend past in het team van medewerkers en vrijwilligers."

In combinatie met de kennis en ervaring van adjunct-directeur René Wit (49), die sinds 2007 werkzaam is bij Le Champion, staat er straks een vernieuwend en ervaren directieteam aan het roer van de sportevenementenorganisatie. Wit zal tevens zijn functie als Race Director van de TCS Amsterdam Marathon blijven vervullen