AMSTERDAM - Anytime Fitnes Zuidas: is sinds aug 2019 overgegaan in een Anytime Fitness sportschool. Het is een echte buurt en familie sportschool die zeer goed aansluit bij het DNA van Anytime Fitness.


Anytime Fitness
Wijenburg 90 A
1082 VW Amsterdam
020 - 66 11 908
zuidas@anytimefitness.nl

Manager: Edwin Rusticus
Geboren te Leeuwarden
Geboortejaar 1971, dus bijna een fitte 50'er
Vader van 2 prachtige dochters en samenwonend

Over Edwin: Sport is mijn passie en mijn leven. Actief in geweest of nu nog actief in: IJshockey, voetbal, triatlon, schaatsen, fitness, bergbeklimmen, toerskiën, mountainbiken, crossloop en lesgeven in Pump, Core, Hiit en Fit65+ lessen. Opleiding HTSNa omwegen via horeca, grafische sector, Beiroet - HongKong (zie marcopolobybike.com),telecom industrie, ben ik in 2014 met de fitness branche in aanmerking gekomen en daarna nooit meer los gelaten

1. Wat betekent deze corona periode voor jou?
Deze periode is voor ons echt een uitdagende tijd. Het vraagt van ons team veel creativiteit en doorzettingsvermogen om de klanten te bereiken en een kwalitatief sportprogramma aan te blijven bieden. Toch brengt deze periode ook zeker veel saamhorigheid. Dat zie je bijvoorbeeld tijdens de Zoom meetings die we regelmatig houden met ons Team. De sfeer is altijd gezellig tijdens de meeting en er komen hele leuke oplossingen en creatieve ideeën naar voren. Daarbij is ook iedereen echt gemotiveerd om er met elkaar tijdens deze periode iets goeds van te maken. En juist ook die motivatie geeft ons allen veel energie. En dat heb je nodig om door te gaan. Want we missen natuurlijk net als iedereen het gewone, normale sporten, met elkaar op de sportschool enorm.

2. Hoe motiveer jij je leden op afstand?
Net als in de eerste lockdown zijn we eigenlijk bijna per direct begonnen met bellen naar de leden. Waarin we altijd eerst vragen hoe het met ze is en dat we we klaar voor ze staan. Alleen al dat we de leden bellen en dat ze onze stem horen wordt enorm op prijs gesteld. Daarnaast vragen we of ze actief en in beweging willen blijven. We vragen hoe we ze daarbij kunnen helpen. Ik denk dat onze rol hierin heel belangrijk is. En dat merken we ook zeker aan de reactie terug die we ontvangen. Het team speelt een essentiële rol in het motiveren van de leden en in het persoonlijke contact. We hebben namelijk ondertussen heel wat activiteiten waar onze leden aan mee kunnen doen. Door persoonlijk contact te maken ervaren we dat de leden in bijna alle gevallen gaan deelnemen (als ze dat al niet deden) met we twee keer per week kickbox lessen voor kinderen. Een open les voor alle jeugd in de buurt van de mogelijkheden. Daarbij informeren we de leden regelmatig ook met een nieuwsbrief of Facebook. Het is misschien wel even leuk om wat activiteiten te benoemen. We hebben de Open Outdoor Fitness (men kan dan vrij trainen naast de sportschool). Ze kunnen gebruik maken van trainingsmaterialen die goed tegen een stootje kunnen. Ook geven we Duo trainingen met een fitness-coach. Een soort Personal Training van 45 min. We proberen steeds twee leden hiervoor in te roosteren, soms is men alleen. The Ten Station Run. Dit hebben we nu 2 keer gedaan. De eerste keer hadden we 16 deelnemers, voor de tweede keer 20. Dit is een groot succes en de leden zijn hier erg enthousiast over! Kort gezegd is het een traject van 1500m. Om de 5 min. Start er een koppel en dan zijn er om de 150 m allerlei fysieke opdrachten die ze moeten uitvoeren. We hebben ook iets dergelijks voor de oudere doelgroep. De Eight Station Walk. Elke dinsdag ochtend een wandeling met opdrachten door het Gijsbreacht van Aemstelpark. En ook dat is een groot succes. En speciaal voor de jongeren in de buurt bieden we twee keer per week kickboxles aan. Een open les voor alle jeugd in de buurt. Naast de buiten programma's geven we daarbij ook nog een zeer gevarieerd Online lesprogramma. Alles lessen die we normaal aanbieden bieden we nu online aan. O.a. Yin Yoga, Airboxing, van HIIT en Zumba. Het leuke daarvan is dat onze leden zo ook in contact blijven met al onze docenten. Er is altijd een leuke interactie tussen de docent en de leden. En nu nog steeds via Facebook en Zoom. En last but not least hebben we de hit van dit moment, the Icemen Challenge. Elke woensdag ochtend een frisse duik in de Amstel. Waar wij als team solidair ook vaak aan meedoen.

3.Hoe blijf je zelf in vorm?
Normaal gesproken geeft ik 2x per week een les. En dat doe ik nu nog steeds, maar dan online. En de grap is, online lesgeven vraagt meer van een docent dan een reguliere les. Nu moet je echt alles heel goed uitleggen en voordoen zodat de oefening goed uitgevoerd wordt en anders in de normale situatie loop je ook rond in de les en geef je uitleg waar nodig. Los van het lesgeven ga ik ook graag 1 à 2 keer per week met een aantal een vrienden het Amsterdamse bos in om een crossloop te doen met na afloop nog wat krachttraining achteraf. De leenhond Lola is er daar ook altijd bij.

4. Wat eet je het liefst op fit te blijven?
Mijn vriendin kan echt fantastisch koken en we eten altijd vegetarisch en het allerliefste eet ik pasta uit de oven of de couscous salade met feta en koriander. Maar ik zeg ook altijd tegen haar, je moet een vegetarisch restaurant beginnen, want je maakt de meest lekkere gerechten. Iedere dag eet ik veel groenten en veel fruit. Dat geeft mij echt ontzettend veel energie.

5. Wat wil je de lezers meegeven om motivatie te verspreiden?
Anytime fitness staat voor je klaar, dat geldt voor iedere Anytime fitness locatie in Nederland. We staan nogmaals voor je klaar en kunnen je op allerlei creatieve manieren helpen om actief en fit te blijven, ook juist in deze Corona tijd. Maak daar vooral veel gebruik van. Wij zijn er voor jullie, hebben de expertise in huis om er alsnog een sportief jaar van te maken ondanks deze soms lastige periode waarin we allemaal zitten.