AMSTERDAM - Dit najaar vindt op 25 november de eerste City Wish Walk plaats in Amsterdam. Het wandelevenement voor Stichting Make-A-Wish Nederland laat wandelaars van alle leeftijden in 6 of 12 kilometer de mooiste plekjes van onze hoofdstad zien. Deelnemers halen daarbij zoveel mogelijk geld op voor Make-A-Wish. Daarmee kunnen zijn nog meer wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laten gaan.

Ebrien Hamelink van de organisatie legt uit waarom Make-A-Wish dit evenement organiseert: "Met City Wish Walk willen wij deelnemers meenemen in het belangrijke werk van Make-A-Wish. Zo kun je op de wandelroute en het Wenstival-terrein de wensen van kinderen zelf ervaren. Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt."

De liefste wens van Thijn
Thijn is 7 en heeft een ernstige hartaandoening. Vergeten doet hij 17 maart nooit meer. Met zijn mini-Ferrari kan hij het circuit dat hij toen bezocht thuis net zo vaak naspelen als hij wil. En ook de cd van 'Shape Of You' roept mooie herinneringen op.

Ook ouders Ilse en Arjan genieten na: "We kijken er met een glimlach en een traan op terug." Een traan van geluk, niet van verdriet. "Het was zo'n mooie dag met elkaar. Nog steeds worden we emotioneel als wij de videoboodschap van Ed Sheeran terugkijken. Dat hij de moeite nam om iets persoonlijks te zeggen, dat overtrof alle verwachtingen. Thijn was helemaal overdonderd."

Over Make-A-Wish
Elke dag horen 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige of levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten een positieve boost geven. Een ervaring die ze sterker maakt, vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst.

Meer informatie over City Wish Walk en aanmelden voor de editie in Amsterdam kan via: www.citywishwalk.nl