AMSTERDAM - Het sportieve buitenseizoen gaat weer van start. En dat is te merken aan de eerste loopevenementen in de buurt: zondag 2 april de Rokjesdagloop en zondag 9 april de Nescioloop. De lopen hebben verschillende parcoursen, maar beide gaan over de Nesciobrug die daardoor tijdelijk afgesloten wordt voor fietsverkeer.

Zondag 2 april: Sky Radio Rokjesdagloop / Walk4MS 2017

De zesde editie van de vrolijke ladies-lenteloop steunt onderzoek naar MS. Er zijn verschillende parcoursen van 5, 10 en 15 kilometer tussen Sciencepark via Flevopark en de Nesciobrug naar het Diemerpark en IJburg.

Zondag 9 april: Nescioloop 2017

De 12e Nescioloop start vanaf de atletiekbaan bij AV’23 op Sportpark Middenmeer en gaat via de Nesciobrug naar het Diemerpark en weer terug. Er is een wedstrijdloop over 15 kilometer, trimlopen over 8 en 15 kilometer en een jeugdloop over 1.923 meter. Het goede doel is het Jeugdsportfonds Amsterdam voor kinderen uit gezinnen met weinig geld.

Omleidingen voor fietsers en bromfietsers

Fietsers moeten op enkele tijdstippen rekening houden met extra reistijd en –afstand. Voor de veiligheid van de deelnemers kan worden gevraagd om af te stappen en/of te wachten. Ook zijn er omleidingen via de Amsterdamse Brug. Informatie over de afsluitingen voor deze evenementen en de omleidingen wordt met verschillende borden aangegeven.

In het kort gaat het hierom:

  • Voor de Rokjesdagloop worden de Westelijke Merwedekanaaldijk langs het Nieuwe diep en de Nesciobrug tijdelijk afgesloten, ook voor fietsers. Het Westelijke Merwedekanaal van 13.50 tot 15.05 uur, de Nesciobrug van 14.00 tot 14.30 uur. Ook is de Diemerzeedijk minder bereikbaar.
  • Voor de Nescioloop wordt de Nesciobrug van 10.00 tot 12.00 uur afgesloten. Ook is de Diemerzeedijk minder goed bereikbaar.