AMSTERDAM - De sportmedewerkers van West Beweegt organiseren allerlei leuke activiteiten in de buurten van West. Waar zijn de sportmedewerkers de komende tijd te vinden? En wat is er allemaal te doen?

West Kampioenschap Voetbal

De finales zijn in zicht! Kom jij de landen aanmoedigen voor het West Kampioenschap Voetbal? Noteer donderdag 20 juli en vrijdag 21 juli in je agenda! Op beide speeldagen beginnen we om 18.30 uur. Hieronder vind je de landen die de finales spelen. Welk land moedig jij aan?

Finales 13-15 jaar

Finales 16-21 jaar

Zimbabwe

Spanje

Somalië

Duitsland

Portugal

Griekenland

Frankrijk

Soedan

Ivoorkust 1

Ivoorkust 2

Suriname

Brazilië

Marokko

De winnaars ontvangen een trainingspak van Nike. Door fairplay kunnen de landen extra punten verdienen! Er wordt 5 tegen 5 gespeeld, met maximaal 2 wissels. De wedstrijden worden op het kunstgras van het Cruyff Court gespeeld. Adres: Flierefluiterpad 7 (bij metrostation De Vlugtlaan).

Bekijk het toernooischema

Sportvereniging uitgelicht

In West organiseren veel verschillende sportverenigingen en sportaanbieders activiteiten voor bewoners in West. Daarom af en toe één van hen ‘in de spotlight’.

Zomervolleybal / volleybalvereninging Xenon

Waar heb jij zin in op een mooie, zomerse, zwoele woensdagavond in augustus? Het park in voor een sportief partijtje volleyballen natuurlijk! Dat kan bij Xenon. Kom op de woensdagavonden om 19.30 uur naar het Westerpark voor een lekker partijtje zomeravondvolleybal. Elke volwassene mag meedoen, leden én niet-leden. Als jij zorgt voor sportieve energie en sportkleding, zorgen wij voor de rest: materiaal, water en gezellige en ongedwongen wedstrijden.

Laat even weten dat je komt, dat kan via het inschrijfformulier op de website of via onze Facebook-pagina en kom naar het grote grasveld in het Westerpark, wij delen de teams in op basis van speelniveau.

Is het slecht weer? Houd dan op de woensdag de website en de Facebookpaginain de gaten, vanaf 15.00 uur laten wij weten of het doorgaat of niet. Doe mee en neem iemand mee, wij hebben er zin in!

Openingswedstrijd EK Vrouwen

Zondag 16 juli speelde het Nederlands vrouwenelftal de openingswedstrijd tegen Noorwegen. West Beweegt was hier bij! Stadsdeel West stond de afgelopen tijd 50 dagen lang in het teken van meidenvoetbal. In samenwerking met Ajax Foundation werden op verschillende pleinen clinics aangeboden.

De meiden die hierbij extra hun best deden, mochten samen met een introducé mee naar Stadion Galgenwaard in Utrecht. Hier werd de openingswedstrijd van het EK Vrouwen, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden, gespeeld. Het was een spannende wedstrijd, maar gelukkig voor de meiden won Nederland met 1-0!

Het was een leuke en vooral een gezellige dag. Na afloop van de wedstrijd zijn we met de bus terug naar Amsterdam gereden. Wij hopen dat de meiden blijven voetballen en hier veel plezier in blijven hebben. Misschien zien we één van de meiden wel terug in het Nederlands elftal!