SITTARD - Ajax is in ieder geval voor één dag de koploper van de Eredivisie Vrouwen. Op bezoek bij de nummer drie in de stand, Fortuna Sittard, wonnen de Amsterdammers met 1-2.

In Limburg vielen alle doelpunten na de rust, waarvan de eerste twee uit een strafschop. De tweede helft was net op gang toen Tesa Wullaert namens de thuisploeg vanaf elf meter kon scoren. Een paar minuten later deed Romée Leuchter dat aan de andere kant. In de 64e minuut scoorde Ajax-spits opnieuw, ditmaal op aangeven van Tiny Hoekstra, en dat bleek uiteindelijk de beslissende.

Ajax heeft een punt voorsprong op FC Twente, dat morgen in actie komt bij PEC Zwolle. Volgende week zaterdag treffen Ajax en FC Twente elkaar in Amsterdam.