AMSTERDAM - Op zaterdag 17 februari reist Topjudo Amsterdam met een leger aan judoka's af naar Den Haag voor het Nederlands Kampioenschap onder de 18 jaar. Maar liefst 18 Amsterdamse judoka's gaan de strijd aan om de nationale titel.


Op zondag 28 januari werd in Beverwijk het Noord-Hollands kampioenschap voor judoka's onder de 18 jaar gehouden. Met 26 judoka's stond TopJudo Amsterdam aan de start. Met lef en volharding vochten maar liefst 17 Amsterdamse judoka's (8 dames en 9 heren) zich naar een plek op het podium en plaatsten zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap -18 dat over drie weken wordt gehouden in Den Haag. Deze lichting wordt aangevuld met Xanne van Lijf die als Nederlands kampioen van 2023 al was geplaatst.

Hoofdcoach TopJudo Amsterdam Pieter Roos: 'We hebben dit jaar een hele mooie groep judoka's bij elkaar. Sommige zijn vandaag boven zichzelf uitgestegen, in ieder geval heeft iedereen hard geknokt. Ik zie ernaar uit om ons te meten met de rest van Nederland.'

De judoka's van TopJudo Amsterdam die afgevaardigd zijn om naar het NK te gaan, met daarbij hun behaalde plaats het Noord-Hollands kampioenschap:

Dames

-48kg

🥇Indy Pannengieter - Judo Academie Amsterdam

🥉Joyce Pepping - Dojo 't Loo

-52kg

🥇Zeta Waitz - SV Kodokan

🥈Csillag Kolczonay - Judoschool van Heest

🥉Jayda Struik - Judoclub Amstelveen

-57kg

🥉Angelina Lazzeri - Judo Academie Amsterdam

🥉Sophie Mollink - Judoschool van Heest

-63 kg

🥇Kaya Pannegieter - Judo Academie Amsterdam

-70 kg

Xanne van Lijf (kampioen 2023 en daarmee reeds geplaatst) - Judoclub Amstelveen

Heren

-46 kg

🥇Mats Wilbers - Judoschool van Heest

🥈Dean Hergarden - Sportschool Toradoshi

-50 kg

🥉Jimme Flapper - Kenchutai

-66 kg

🥈Casimir Colomb Dunant - Judo Academie Amsterdam

🥈Tom van Espeloo - Judoschool van Heest

-73 kg

🥇Midas van Huijstee - Judoclub Landsmeer

-81 kg

🥈Joshua Bruining - Judoschool van Heest

🥈Pascal van Oord - Onaiji

+90 kg

🥇Okan Tutar - Judo Academie Amsterdam

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de zestien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

Aangesloten verenigingen zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Sportschool Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Judo Club Amstelveen, Kenchutai‍ , Van de Kamp Sport, Dojo 't Loo, Judoschool Cees Veen, SV Kodokan, Judoschool Amstelveen, Budoschool Amsterdam, Judoschool van der Hoek en Bakker Sport.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl