ALKMAAR - Exact een jaar nadat de eerste gesprekken gevoerd zijn, is de kogel door de kerk: Sportorganisatie Le Champion en One Community gaan intensief samenwerken. De webhosting, websites, e-mailmarketing, registraties en het complete CRM-systeem van Le Champion wordt ondergebracht bij One Community.

Digitalisering en het vergemakkelijken van processen is al langer een van de speerpunten op de agenda van Le Champion. Ron van der Jagt, Algemeen directeur van Le Champion is daarom zeer content: “Voor een sportorganisatie als Le Champion zijn data en ICT geen bijzaak, maar de ruggengraat van het hele proces. Digitalisering speelt een rol bij elke stap die de deelnemers aan onze evenementen zetten. De samenwerking met One Community is voor ons een sprong voorwaarts op het gebied van datatoepassingen en digitalisering. Waarbij we voor de deelnemers het proces van registratie makkelijker en klantgerichter maken. Met minder verschillende softwarepakketten en minder leveranciers vereenvoudigen we tegelijkertijd ons applicatielandschap en besparen we bovendien kosten.”

Virtuele events
Digitalisering is dan ook één van de hoofdthema’s in het ambitieuze toekomstplan van Le Champion voor de komende vijf jaar. Tijdens de coronacrisis is dit thema alleen maar belangrijker geworden, nu er virtuele events aangeboden worden als alternatief voor de afgelaste, fysieke evenementen. Met als mooie voorbeelden de Dam tot Damloop Home Edition en de Virtuele TCS Amsterdam Marathon.

De kersverse partners willen graag de kennis van elkaar inzetten om de verschillende applicaties tot een hoger niveau te tillen. De ontwikkelingen hiervan begonnen al vlak na de eerste gesprekken in oktober 2019. Nu, een jaar later, zijn de onderdelen gereed om in gebruik genomen te worden en wordt de samenwerking officieel vastgelegd.

Bert Cocu, directeur van One Community: “Wij zijn super trots om vanaf vandaag voor Le Champion de websites, de registraties en alle online opvolgingen vlot, snel en overzichtelijk te organiseren via onze platforms One Community en het bijbehorende registratieplatform Atleta. We werken al een aantal maanden heel goed samen aan een succesvolle overstap. En dat gaan de deelnemers die meedoen aan Le Champion evenementen de komende maanden ook zien.”

De websites van de Egmond-evenementen staan al even online en de Zandvoort-evenementen sinds deze week ook. “De hoofdzaak is dat we met deze samenwerking hele mooie stappen maken in de verdere verbetering en vernieuwing bij Le Champion”, sluit Van der Jagt af.

Website Le Champion

Website One Community