AMSTERDAM - Op zondag 21 augustus staat de 2e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam op de fietskalender. De Late Bird inschrijving voor deze zomerse toertocht is nu geopend. Schrijf je nog snel in en fiets vanaf een van de twee startlocaties, in Uitgeest of Uithoorn, een tocht van 65, 120 of 170 km door een weids en groen landschap.

Als deelnemers aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam krijg je een stuurbordje, stempelkaart en uitgebreide ravitaillering onderweg en bij de finish. Ook ligt er na de finish een unieke herinneringsmunt voor je klaar en keer je vol mooie fietsherinneringen huiswaarts. Het enige wat jij hoeft te doen is je nu snel inschrijven en er samen met je fietsvrienden een mooie rit van maken. Volgens de huidige weersvoorspellingen lijken de weergoden ons goed gezind.

Beleef het met de Le Champion app
Je deelname aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam wordt nog leuker en completer met de Le Champion app. In de app vind je handige en leuke evenementinformatie. Zo kun je een handige interactieve routekaart bekijken waarop live aangegeven wordt waar jij bent. Met de LiveTracking-functie kan het thuisfront jou op de dag van het evenement volgen. De app wordt voor alle evenementen van Le Champion gebruikt en is gratis te downloaden in de App Store of op Google Play. Download de app thuis alvast, zodat je goed voorbereid aan de start staat.

UNESCO Werelderfgoed
De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd, bestaande uit 46 forten en een groot aantal batterijen, dijken en sluizen. De Stelling van Amsterdam is in zijn geheel als monument beschermd door de provincie Noord-Holland en de Nederlandse Staat. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Het is dus een prachtige omgeving om langs te fietsen. De langste afstand van de Ronde van de Stelling van Amsterdam, van 170 km, gaat over de volledige linie en passeert alle 46 forten die de Stelling van Amsterdam rijk is. Maar ook tijdens het fietsen van een van de twee andere routes van 65 en 120 km kun je genieten van de liniedijken, forten, sluizen en vestingsteden die je onderweg tegenkomt.

Inschrijven
Schrijf je samen met je fietsvrienden en -vriendinnen snel in voor een zomerse rit van 65, 120 of 170 km door een mooie én interessante omgeving via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl. Je kunt zelf kiezen of je in Uitgeest of Uithoorn wilt starten en daarmee ook finishen. Wacht niet te lang met inschrijven, want de Late Bird inschrijving sluit op vrijdag 19 augustus!