Tim Krul verwacht dat hij eind september inzetbaar is bij Ajax. De doelman zit momenteel in de laatste fase van zijn herstel na een knieblessure. Krul werd afgelopen transferperiode op huurbasis overgenomen van Newcastle United. Hij is in Amsterdam de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen.

"Ik heb de afgelopen dagen veel testen gedaan en het gaat heel goed. De faciliteiten zijn top en de medische staf is super", aldus de 28-jarige Krul tegenover Ajax TV.

De doelman hoop eind deze maand wedstrijdfit te zijn. "Ik moet nog een paar weken opbouwen en durf nog geen wedstrijd te noemen, bekijk het van dag tot dag. We zien wel hoe het gaat lopen, maar ik wil er eind september zeker wel bij zijn. Een beetje pushen moet wel."

Trainer Peter Bosz kiest na het vertrek van Cillessen en de afwezigheid van Krul voorlopig voor André Onana in het doel van Ajax. Diederik Boer is tweede keeper.

Duidelijk plan

Krul werkt op precies dezelfde manier aan zijn herstel als hij bij Newcastle United deed. De achtvoudig Oranje-international is blij met de communicatie die Ajax en Newcastle daarover hebben gehad.

"Met de fitnesscoach van Newcastle werk ik al drie jaar samen. Hij kent al mijn data, dus het is perfect dat we met de medische staf een duidelijk plan hebben. Ik ben blij dat de fitnesscoach mee kon en uit kon leggen aan Ajax hoe we het daar deden."

Ajax is na vier wedstrijden de nummer vier van de Eredivisie met zeven punten. Volgende week zondag hervat de ploeg van trainer Bosz de competitie na de interlandperiode met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Verder spelen de Amsterdammers deze maand in de Europa League tegen Panathinaikos (15 september) en Standard Luik (29 september) en in de Eredivisie tegen Heracles Almelo (18 september), Willem II (21 september) en PEC Zwolle (24 september).