AMSTERDAM - Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen dinsdagmiddag 10 augustus de winnaars Olympische Zomerspelen 2020(21) in Tokio, op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert op deze dag het officiële huldigingsprogramma voor de Olympische medaillewinnaars in Den Haag.

De medaillewinnaars en hun coaches worden gehuldigd in Sportcampus Zuiderpark waar minister-president Rutte, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en chef de mission Van den Hoogenband hen toespreken.

Vervolgens is de speciale ontvangst van alle deze sporthelden op Paleis Noordeinde door het Koninklijk paar. Nederland lijkt meer dan 27 medailles te gaan halen bij de Olympische Zomerspelen 2020(21) in Tokio!

De laatste medaille, tot nu toe, werd 2 uur geleden behaald door Nouchka Fontijn. De bokster behaalde brons. Het was de laatste professionele wedstrijd uit de carrière van Fontijn, die haar bokshandschoenen aan de wilgen hangt.