BREEZAND - Handbaltalent Kim Molenaar zal komend seizoen uit gaan komen voor Copenhagen Handball. Dat heeft de club uit de Deense hoofdstad vandaag bekend gemaakt op de eigen website.


De 19-jarige speelster, afkomstig uit Breezand, maakte in eigen land snel furore. Begonnen bij ZAP, kwam ze via VZV bij het Amsterdamse VOC terecht en maakte inmiddels ook al deel uit van de Nederlandse A-ploeg.

Molenaar wordt door de topclub uit Denemarken gezien als één van de grootste talenten van Europa.
"Kim is een fantastisch opwindende speler die past bij onze speelstijl. Ze is explosief, heeft een sterk schot en heeft een goed oog voor het spel. We hebben goede ervaring met het ontwikkelen van Nederlandse speelsters, meest recentelijk met Larissa Nusser, maar ook met Kelly Dulfer en Debbie Bont, en we kijken ernaar uit om Kim de komende jaren verder te ontwikkelen”, zo laat de Deense club weten.

Ook Kim Molenaar zelf is verguld met de overstap: “Het is een droom die uitkomt vandaag. Denemarken en Kopenhagen zijn al een aantal jaren mijn doelen. Ik bezocht de club eerder in het jaar en trainde met de ploeg, en volgde ook hoe ze Larissa Nusser ontwikkelden. Nu kijk ik er naar uit om naar Denemarken te verhuizen en de nieuwe coaches en mijn teamgenoten te ontmoeten. Ik kijk ernaar uit om de drukte in de zaal te voelen en de gepassioneerde fans van de club te ontmoeten."