AMSTERDAM - Khalid Choukoud staat aan de start van de 46e editie van de TCS Amsterdam Marathon. Op zondag 16 oktober gaat Choukoud zijn Nederlandse marathontitel verdedigen bij de marathon die in het bezit is van het World Athletics Platinum Label. "Ik verkies het lopen van een nieuw persoonlijk record boven deelname aan het WK en EK aankomende zomer. Daarnaast geeft de TCS Amsterdam Marathon me altijd een heerlijk gevoel", aldus Choukoud.

De TCS Amsterdam Marathon is al jaren één van de snelste marathons van de wereld. Organisator Le Champion is blij dat Khalid Choukoud de kans grijpt om hier zijn persoonlijk record te breken en daarmee kleur kan geven aan de nationale titelstrijd. Op zondag 16 oktober vindt in Amsterdam opnieuw het Nederlands kampioenschap marathon plaats voor mannen en vrouwen.

De 36-jarige Choukoud verder over zijn deelname: "De TCS Amsterdam Marathon is een geweldige marathon om te lopen. Ik kom er graag terug en heb er vaak goed gelopen. Daarnaast voelt het als thuiskomen en wordt alles altijd goed voor mij geregeld."

Choukoud verbrak vorig jaar in april in het Italiaanse Siena zijn persoonlijk record op de marathon. Tijdens de Tuscany Champ marathon noteerde hij 2.09.55. Nadat hij tijdens de Olympische Spelen na 25 km moest opgeven met darmproblemen, werd de Hagenaar in oktober nationaal kampioen tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Hij finishte in het befaamde Olympisch Stadion na 2.10.25. De Hagenaar verkeert momenteel in topvorm. Dit weekend liep hij in Manchester een persoonlijk record op de 10 km: 28.35.

Inschrijven editie 2022
Op zondag 16 oktober kunnen 45.000 hardlopers meedoen aan de 46e editie van de TCS Amsterdam Marathon. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, de kilometers langs de Amstel en de ronde door het Vondelpark. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. Inschrijven is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl.