AMSTERDAM - Vanaf seizoen 2021-2022 wordt Joren Romijn de eerste keeper en Daan Taphoorn de tweede keeper van AH&BC Heren 1 . Zij nemen respectievelijk de plekken over van Philip van Leeuwen en Daan de Waal.


Joren Romijn (24) was het afgelopen seizoen de tweede keeper achter David Harte bij Kampong. Hij is met keepen begonnen bij MHC Castricum en is via Hurley en Qui vive terecht gekomen bij Kampong. Romijn werd vanaf zijn 15e onderdeel van de nationale opleidingsteams. Met Jong Oranje werd hij in zijn laatste jaar (2017) onder coach Alexander Cox Europees Kampioen in Valencia.

Daan Taphoorn (18) hockeyt al vanaf de Stadion kinderen (F-jeugd) bij Amsterdam. Rond zijn 12e begon hij zich te interesseren in het keepen en heeft hij de Nederlandse Opleidingsteams doorlopen tot en met Nederlands B. Afgelopen seizoen heeft hij al kunnen proeven aan het niveau tijdens het meetrainen met Heren 1.

Philip van Leeuwen begon vier seizoenen geleden als tweede keeper en schoof in 2019 door als eerste keeper van Amsterdam. In 2018 zorgde Van Leeuwen voor een memorabele wedstrijd tijdens de Play-offs. In de tweede halve finale wedstrijd tegen Bloemendaal werd hij onverwachts opgesteld tijdens de shoot-outs en hielp Amsterdam aan de winst. In 2018 en 2020 werd hij Landskampioen in de zaal met Amsterdam Heren 1.

Daan de Waal neemt na twee jaar als tweede keeper van Amsterdam afscheid van het keepen in de Hoofdklasse. Onlangs is hij begonnen aan een nieuwe baan in internationale sales voor een start-up. Daar kan hij nu meer tijd aan besteden. Hij zal binnen de club trainingslid blijven bij Heren 3.

'Wij danken Philip en Daan voor hun inzet en mooie reddingen en wensen de nieuwe mannen succes onder de lat volgend seizoen', zo laat het bestuur van AH&BC weten.