AMSTERDAM - Je kan je er nog zo goed op voorbereiden maar op het veld is het vaak heel moeilijk. Is het gemakzucht of onderschatting. Antwoord op deze vraag is moeilijk te vinden. Jos Watergraafsmeer 2 gaf veel meer tegenstand dan eigenlijk was verwacht. Sterker nog, de Amsterdammers kregen de beste kansen in zowel de 1e helft alsook de 2e helft.

Het verbaasde de meegereisde supporters van DEM dan ook niet dat Jos Watergraafsmeer 2 op voorsprong kwam. Verdiend. Meer vechtlust en een betere instelling gekoppeld aan goed voetbal. Na 20 minuten een 1-0 achterstand voor de spelers van trainer Arvid Smit. Eigenlijk moeten de spelers zich schamen. Telkens een stap te kort of een verkeerd gegeven bal. De ruimtes op het veld waren gewoonweg veel te groot. Na de 1-0 kregen de Amsterdammers zelf een goeie kans op de 2-0. Maar keeper Swen Verswijveren redde goed. Dat was niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst. DEM mocht zeer tevreden zijn dat Mehmet Gencer vlak voor rust de, na een goeie pass van Twan Verswijveren, fraai kon afronden. Rust was 1-1. Na rust kwam Anthony van Dongen samen met Richie Owusu in het veld en gelukkig voor de Wijkers deelde Van Dongen niet in de malaise. Zijn 2e goeie poging ronde hij goed af. Wie dacht dat JOS in elkaar zou storten kwam bedrogen uit. Zij bleven gaan voor de verdiende gelijkmaker. Maar vooral keeper Swen Verswijveren was een te grote sta in de weg. Met een meesterlijke redding in de laatste minuut voorkwam hij de gelijkmaker. Hij zorgde ervoor dat DEM verder gaat in de beker. Iets wat door de spelers iets serieuzer moet worden opgepakt.

Positief is echter dat DEM door is naar de volgende ronde en niet, zoals vorig jaar, werd uitgeschakeld door 3e Klasser Vrone na strafschoppen en het jaar daarvoor werden uitgeschakeld door 4e Klasser Bergen. Maar er moet toch een knop om, om in de beker verder te komen. We weten van onze buren in Heemskerk hoe mooi het kan zijn. Het kan niet aan de kwaliteit liggen van de selectie. Komende zondag moet de ploeg van trainer Smit naar Purmerstein en dan zal de instelling hopelijk anders zijn. Dat is nodig om de goeie lijn in de competitie voort te zetten.