GENK – Karttalent Jason Lieveld heeft zaterdag een knappe derde plek behaald tijdens de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series. Ondanks een handblessure en de gladde baan in Genk handhaafde de elfjarige coureur uit Amsterdam zich voorin. Hij eindigde zo op het podium in het dagklassement van de Mini Parilla-klasse. Hij droeg het resultaat op aan zijn onlangs overleden oma.


“Ik ben derde geworden, bijna tweede, maar oké. In de finale lag ik de eerste acht rondes nog tweede, daarna haalde mijn teamgenoot me in. Ik bleef toen best dicht bij de nummer één en bij mijn teamgenoot. Dat was niet heel gemakkelijk”, blikte Jason terug.

“In de laatste twee, drie rondes reed er iemand vlak achter me, dus ik moest wel verdedigen. Dat was wel spannend. Maar ik ben tevreden met die derde plek. Ik draag die op aan mijn oma. Ze is drie weken geleden helaas overleden.”

Dat hij zo sterk presteerde op de Vlaamse piste was extra knap omdat hij met een vervelende handblessure moest rijden die ervoor zorgde dat hij pijn had in een vinger. Dat kwam door een val toen Jason een maandje geleden over een hek probeerde te beklimmen.

Zijn been kwam vast te zitten. Bij het terughalen van dat been gleed hij uit en raakte zijn hand gewond aan een punt van het hek. "Die punt ging bijna door mijn hand heen. Gelukkig heeft de dokter gezegd dat het helemaal goed komt. Er zitten nu alleen nog wat hechtingen in en ik zal er wel een litteken aan overhouden.”

Desondanks wist de coureur van het PdB Racing Team dus uitstekend te presteren op het gladde circuit van Genk. In de eerste race eindigde hij knap als vierde. In de tweede race deed hij nog beter met een derde plek. En in de finale werd hij dus ook derde.

De jonge Nederlander was dan ook blij met zijn optreden op de gladde baan in België. "Omdat het vandaag glad was, moest je best veel sturen. Op deze baan ben ik op een natte baan wel beter dan op een droge baan. Ik vond het dus wel prima dat de baan nat was. Dan heb ik nog meer kans. Je weet dat er dan sowieso wel een paar rijders van de baan gaan."

Jason kende overigens een wat moeizaam begin van zijn weekeinde. “De kwalificatie ging niet zo goed. Ik was tiende. De kwalificatie is niet mijn sterkste punt. Daar moet ik beter in worden”, gaf hij eerlijk toe. Niettemin kon Jason terugblikken op een uitstekend seizoen. Zo won hij eerder dit jaar een race in de Mini Rookie-klasse. "Dat was bij de GK4 in Venray. Ik ben daarna nog een keer derde geworden en vandaag dus ook derde.”

Of zijn overwinning in Venray de mooiste race van het seizoen was? “Ik was toen veel sneller dan de rest. Maar vandaag was het heel spannend en werd ik toch nog derde, dus het is moeilijk kiezen welke de mooiste is. In Venray reed ik nog in de Mini Rookie-klasse en nu bij de Mini’s – we zijn halverwege het seizoeb overgestapt. Hier rijden wel de betere rijders, dus ik denk toch dat de wedstrijd van vandaag de mooiste van mijn seizoen was!"

Jason bedankt zijn hele familie en het PdB Racing Team.