AMSTERDAM - Het is bijna weer zover, van 26 tot 29 januari vindt het leukste paardensportevenement van Nederland weer plaats in de RAI van Amsterdam. Ook de 62e editie biedt weer een gevarieerd programma met onder andere maar liefst twee wereldbekerkwalificaties, de FEI Dressage World Cup™ en de Longines FEI Jumping World Cup™. Aan topsport dus geen gebrek!


Het organiseren van de 62ste editie van Jumping Amsterdam is in volle gang. Naast internationale topsport kan er ook dit jaar weer genoten worden van show en talentontwikkeling én kan er weer volop geshopt worden in het promodorp van maar liefst 2.000m². Met meerdere foodstands is er genoeg keuze uit eet- en drinkgelegenheden.

Donderdag wordt er afgetrapt met het nationale springen. ‘s Avonds kan er gekeken worden naar trainingen van deelnemers van de FEI Dressage World Cup™ en de finale Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden. De avond eindigt met de kwalificatie intermediaire Prix St. George. Vrijdag start de dag met de Lövsta Future Challenge en de FEI Dressage World Cup™ Grand Prix. Aan het einde van de middag is het eindelijk tijd voor de springliefhebbers met de start van de internationale springrubrieken. Zaterdag een fantastische afsluiter van het dressuurprogramma tijdens de Wereldbeker dressuur kwalificatie Kur op Muziek. ’s Avonds, na de uitreiking van het KNHS-talent van het jaar, worden er weer hindernissen de baan in gedragen en vindt het internationaal springen plaats met als hoogtepunt de 1.60m rubriek. Voorafgaand aan de Grote Prijs van Amsterdam kan het publiek een mooie show verwachten, daarover later meer.

Zondagochtend staat in het teken van de Novotel Jumpertjes Kinderochtend en ’s middags wordt er weer gesprongen met als hoogtepunt de FEI Jumping World Cup™ Presented by RAI Amsterdam. Nieuw is het woensdagavondprogramma met The Top of Dressage. Hier staan onder andere de Lövsta Future Challenge en verschillende clinics op het programma.

Geen zorgen, mocht je vorig jaar nog geen kaartje weten te bemachtigen? De kaartverkoop gaat per 1 oktober van start via Ticketpoint. Wees er snel bij en profiteer van het ‘early bird’ tarief dat geldt tot en met 30 november. Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.jumpingamsterdam.nl.