AMSTERDAM - Op bezoek bij nummer drie WV-HEDW is een stunt uitgebleven voor Jong Holland. De formatie van coach Phuong Nguyen verloor met 4-2.

Jong Holland is zo goed als zeker van directe handhaving. Een beloning voor de strijd die vaak wordt geleverd. De ploeg wist eerder al ploegen als ZOB en Marken van een overwinning af te houden, maar het Amsterdamse HEDW bleek een niet te nemen horde.

Bij rust keken de Alkmaarders al met 2-0 achter. Ashraf Azzouz was de man die tot tweemaal toe scoorde. Na een doelpunt uit een hoekschop wist Azzouz een vrije trap in de kruising te schieten. Terwijl er nog supporters richting de tribune liepen bracht Marcel van Aken de Amsterdamse ploeg, vorig seizoen nog eersteklasser, op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Comeback
Jong Holland leek kansloos in het treffen met de Amsterdammers, maar toch vocht het zich terug in de wedstrijd. Nadat Mark Hondius doel trof wist Dianto Kuiper zelfs voor de aansluitingstreffer te tekenen. Met nog twintig minuten op de klok was er nog genoeg mogelijk. Voor HEDW was het zaak om de spanning toch weer weg te nemen. Dit gebeurde ook, al duurde het tot de slotminuut voordat de thuisploeg op 4-2 kwam. Lennart Bril was de man die de overwinning veiligstelde.

Doordat de vijf ploegen onder Jong Holland ook verloren blijft de staart van de tweede klasse onveranderd. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Jong Holland negen punten voor op Overbos. Op doelsaldo kan het nog spannend worden, waardoor Jong Holland voor de absolute zekerheid nog één punt moet pakken. Met BOL, Buitenveldert en DVVA is dat geen gemakkelijke opgave, maar ook zeker niet onmogelijk.