WIJDEWORMER - In de onderste helft van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ de beloftenclash tegen Jong Ajax gewonnen. De ploeg van trainer/coach Michel Vonk zegevierde met 2-1 over de Amsterdamse beloften.

Jong AZ opende al sterk met mogelijkheden Peer Koopmeiners, Jelle Duin, Kenzo Goudmijn en Zakaria Aboukhlal. Waar de scherpte voor het doel bij de thuisploeg echter nog ontbrak was het bij de gasten wel gelijk raak toen Naci Unüvar ontsnapte en de 0-1 achter keeper Hobie Verhulst schoot. Lang blijft die stand echter niet staan want Duin weet binnen acht minuten gelijk te maken. De spits krijgt kort hierna nog een goede kans, maar heeft nu minder geluk.

Na de rust is het Mo Taabouni die over mikt, terwijl aan de andere kant Verhulst moet redden op een poging van Brobbey. Even later ontsnapt Jong AZ als Sontje Hansen op de paal mikt. In de 69e minuut komt Jong AZ wel op voorsprong als Goudmijn van buiten de zestien ineens uithaalt. Verhulst weet daarna de punten te redden door een inzet van Unüvar te keren.