VELSEN-ZUID - Jong Ajax heeft vrijdagavond alweer de tiende zege van het seizoen behaald door bij Telstar met 2-3 te zegevieren. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag behoudt daardoor de derde plaats. Feitelijk was de wedstrijd na 70 minuten beslist, maar Telstar scoorde in de slotfase nog tweemaal tegen.

Toch was de openingsfase voor de Witte Leeuwen van trainer Andries Jonker. Keeper Kotarski moest namelijk twee keer in actie komen bij pogingen van Lynen en Kharchouch. De eerste poging van Jong Ajax was wel meteen raak toen Jasper ter Heide met links uithaalde. Telstar topscorer Kharchouch kreeg hierna nog twee kansen maar had deze avond het vizier niet op scherp staan.

Toen Lassina Traoré na de rust werd gevloerd besliste Ajax het duel. Carel Eiting benutte de strafschop en even later was het Jurgen Ekkelenkamp die keeper van der Maaten voor een derde keer passeerde. In de laatste vijf minuten deed de thuisploeg wat terug door Ilias Bronkhorst en een benutte strafschop van Kharchouch, maar men kon Jong Ajax niet meer van de zege afhouden.

Telstar - Jong Ajax 2-3 (0-1)
20. Ter Heide 0-1
58. Eiting (pen.) 0-2
69. Ekkelenkamp 0-3
85. Bronkhorst 1-3
87. Kharchouch (pen.) 2-3