NIJMEGEN - Jong Ajax heeft vrijdagavond een uitstekend resultaat geboekt door met 1-2 te winnen bij NEC. Met nog een minuut op de klok zorgde Lassina Traoére voor de winnende goal.

In eerste instantie leek het een hele lastige avond te worden voor de ploeg van trainer Michael reiziger toen topscorer Ferdy Druijf al rap de score opende voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft zorgde Vaclav Cerny voor de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Gravenberch een een subtiel hakje van Traoré.

Nadat NEC met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Joey van den Berg, had Jong Ajax wel een veldoverwicht, maar wist men dat vooralsnog niet in cijfers uit te drukken dankzij een uitstekende NEC-doelman Branderhorst. In de uiterste slotfase moest hij echter toch capituleren op een inzet van Traoré.

NEC - Jong Ajax 1-2 (1-1)