AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond in een waar doelpuntenfestijn met 6-3 van NAC weten te winnen. De Ajax-beloften kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar hadden na 25 minuten reeds een 4-1 voorsprong te pakken.

NAC moest winnen om de aansluiting met de top van de Keuken Kampioen Divisie en leek daarna op weg toen Ralf Seuntjens al na drie minuten de score opende. Wat er zich daarna afspeelde in de Bredase defensie was echter een wanvertoning en Jong Ajax tikte de Brabanders helemaal dol. In de tiende minuut maakte Danilo Pereira de gelijkmaker en binnen het kwartier troffen achtereenvolgens Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Baas doel. De 4-1 bleek tevens de ruststand.

Na een uur spelen voerde Youri Regeer de score nog verder op en kon de thuisploeg wat gas terug nemen. Via een prachtige vrije trap van Thom Haye en de tweede van Seuntjens kwam NAC even terug, maar het slotakkoord was voor Max de Waal die de bal eveneens uit een vrije trap tegen de touwen joeg: 6-3.