AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond op De Toekomst een 1-2 nederlaag geleden tegen Roda JC. Een eigen doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft bleek beslissend.

De wedstrijd werd na 24 minuten opengebroken toen Donny Warmerdam raakt kopte uit een vrije trap van Hlynsson. De Ajax-beloften van trainer John Heitinga kreeg hierna nog een aantal kansen, maar in de laatste minuten van de eerste helft kantelde het duel in het voordeel van de Limburgers door een treffer van Dylan Vente en een knullig eigen doelpunt van Warmerdam.

Jong Ajax probeerde na de rust druk uit te voeren, maar de gevaarlijkste kansen waren voor Roda JC. Keeper De Graaf hield de Amsterdammers in de wedstrijd, maar het lukte de voorwaartsen van de Amsterdammers niet om de achterstand ongedaan te maken.