HELMOND - Jong Ajax heeft vrijdagavond een vrij gemakkelijke zege behaald op bezoek bij Helmond Sport. De ploeg van trainer Michael Reiziger won met 1-3 en revancheerde zich daarmee voor de 0-6 nederlaag eerder deze week tegen SC Cambuur.

De Ajax-beloften waren in Helmond duidelijk op zoek naar eerherstel en slaagden daarin. Reeds na tien minuten kon Danilo Pereira de score openen op aangeven van Ekkelenkamp. Nadat de thuisploeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker liet liggen sloeg Ajax na rust toe met een hoofdrol voor Ryan Gravenberch. De middenvelder schoot van grote afstand de 0-2 binnen om even later een panklare assist af te geven op Kühn. In de slotminuut mocht Helmond Sport nog wel de spreekwoordelijke eer redden.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-3 (0-1)
10. Pereira 0-1
55. Gravenberch 0-2