AMSTERDAM - In de laatste competitieronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong Ajax vrijdagavond Almere City FC met een onvervalste pandoering aan de kant gezet. Het werd maar liefst 8-0 op De Toekomst,

De wedstrijd "om des keizer baards"werd een eenzijdig duel. Het beloftenteam van trainer Michael Reiziger wilde het seizoen vooral positief afsluiten terwijl het bij Almere City FC een kwestie van "heel blijven" was met het oog op de play-offs nadat men vorig week de vierde periodetitel wist op te eisen. Daar slaagde de Almeerse formatie niet helemaal in nadat Niek Vossebelt op slag van rust de rode kaart kreeg voorgeschoteld.

Op dat moment was de wedstrijd al beslist want via Dani de Wit en Vaclav Cerny zat Jong Ajax halverwege de eerste helft al op rozen en door benutte strafschoppen van Lassina Traoré en Danilo Pereira werd het zelfs 4-0.Na de rust verdubbelde de thuisploeg die score doordat zowel Perr Schuurs als Ché Nunnely ieder twee goals wisten te maken.