OSS - Twee goals van Bryan Smeets, de Ajax in 2016 van de titel afhield als toenmalig speler van De Graafschap bleken vrijdagavond voldoende om Jong Ajax te kloppen. De ploeg van trainer Michael Reiziger ging op bezoek bij TOP Oss, de huidige club van Smeets, met 2-1 onderuit.

Jong Ajax kreeg in de eerste helft een viertal kansen, maar deze waren niet besteed aan de Amsterdammers. Jong Ajax was daarvoor al door het oog van de naald gekropen toen Dogan namens de thuisploeg een penalty hoog over had geschoten.

Na de pauze kregen Gravenberch en Traoré opgelegde kansen, maar ook zij faalden en dit kwamen de Ajacieden duur te staan. Met nog twintig minuten op de klok schoot Smeets een voorzet van Dogan binnen en even later scoorde hij met een schitterende treffer vanaf eigen helft. Traoré maakte weliswaar snel de aansluitingstreffer, maar ondanks een slotoffensief kon men de bakens niet meer verzetten.