AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond een knappe overwinning behaald op NAC Breda. De Brabanders hadden voor rust de overhand, maar de beloften van trainer John Heitinga sloegen na rust toe: 3-1.

Op De Toekomst maakte de ploeg van trainer Robert Molenaar in de eerste helft een goede indruk. NAC kreeg veel kansen en opende halverwege de eerste helft ook de score. Boyd Lucassen, die eerder al de paal had geraakt, gaf de bal vanaf rechts voor en Jort van der Sande zorgde er achter zijn standbeen langs voor dat de bal achter keeper Stan Kremers verdween.

NAC zal hebben gebaald dat het bij rust niet meer had gescoord, want Jong Ajax sloeg direct na rust toe. Keeper Roy Kortsmit liet een poging van Donny Warmerdam uit een vrije trap los, waarna Kik Pierie voor de gelijkmaker zorgde. Gabriel Misehouy zorgde tien minuten later zelfs voor een Amsterdamse voorsprong.

Een kwartier voor tijd sloeg de vlam in de pan. Na een overtreding liepen de spanningen hoog op en deelde scheidsrechter Jannick van der Laan twee rode kaarten uit aan Hansen van Jong Ajax en Agougil van NAC. Met tien tegen tien beslisten de Amsterdammers de wedstrijd via invaller Giovanni.