AMSTERDAM - In een week waarin het met name ging over de glorieuze zege van Ajax in Valencia heeft Jong Ajax een ruime zege behaald op FC Eindhoven. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag zegevierde met 6-0 waarbij de doelpunten keurig verdeeld werden over de beide helften.

De Amsterdamse beloften gingen op De Toekomst gelijk furieus van start met een drietal kansen, maar vooralsnog bleef keepr Swinkels op de been. Halverwege de eerste helft had hij echter geen antwoord op een schot van Traoré. Vlak voor rust voerde de thuisploeg de score op vlak nadat FC Eindhoven een strafschop gemist had. Doelman Kotarski keerde de inzet van Sleegers. Een eigen doelpunt van Biemans en een treffer van Noa Lang brachten de ruststand op 3-0.

Na de pauze deelde Jong Ajax al snel de genadeklap uit. Via Ekkelenkamp en een afstandsschot van Schuurs waren de Brabanders definitief kansloos en uiteindelijk pikte ook Gravenberch zijn goaltje mee en bracht de eindstand op 6-0.