AMSTERDAM - Jong Ajax heeft vrijdagavond op De Toekomst met ruime cijfers gewonnen van NEC. Na een half uur scoorde Dani de Wit de openingstreffer waarna de ploeg van trainer Michael Reiziger in het laatste half uur ongenadig toesloegen: 4-0.

Na kansen voor Pereira en Schuurs opende Jong Ajax de score na een half uur spelen. Aanvoerder De Wit regeerde alert op een rebound van de paal en bracht zijn ploeg op voorsprong. In het eerste kwartier na rust stonden de Amsterdammers wel even onder druk, maar met het inbrengen van Kaj Sierhuis kreeg de ploeg weer nieuw elan.

De aanvaller stond net een paar minuten in het veld toen hij met een fraai schot doeltreffend afrondde. In het vervolg mocht ook Vaclav Cerny een duit in het zakje doen en werd de eindstand bepaald door een andere invaller, Che Nunnely.

Jong Ajax - NEC 4-0 (1-0)
30. De Wit 1-0
67. Sierhuis 2-0