AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond verrassend verloren van hekkensluiter FC Dordrecht. De Amsterdamse beloften van Mitchell van der Gaag kwamen kort na rust op voorsprong, maar moesten in het slotkwartier twee tegentreffers incasseren.

In een matige eerste helft kregen beide ploegen één goede kans. Namens de gasten schoot Thomas Poll en even later was het aan de andere kant Brian Brobbey die de bal niet langs keeper Bossin kreeg.

Een kleine tien minuten na de rust werd de score geopend door Lassina Traoré op aangeven van Brobbey. Jong Ajax leek de wedstrijd te controleren tot Kenneth Taylor een kwartier voor tijd hands maakte. Naoufal Bannis wist vervolgens vanaf elf meter gelijk te maken. Nauwelijks een paar minuten later kreeg Dehninio Muringen de bal voor zijn voeten en schoot de 1-2 in de dak van het doel. Jong Ajax eindigde het duel uiteindelijk ook nog met tien man nadat Enric Llansana de doorgebroken Bannis neerhaalde en rood zag.