DORDRECHT - Jong Ajax heeft de stap van de middenmoot naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie niet kunnen maken na een nederlaag bij hekkensluiter FC Dordrecht. Aan de Krommedijk behaalde de thuisploeg zijn tweede overwinning van dit seizoen.

Op de uitslag viel ook niet zoveel af te dingen en de Amsterdamse beloften mochten zelfs blij zijn dat de score voor rust al niet hoger was uitgevallen. Jari Schuurman kopte al na zes minuten de 1-0 tegen de touwen. Ook daarna was Jong Ajax nauwelijks gevaarlijk, en mocht het van geluk spreken dat Arsenio Valpoort net een teen te kort kwam voor een volgende Dordtse treffer. Die viel kort voor rust toch toen Kevin Jansen doeltreffend uithaalde. Bradley Vliet had vervolgens met een volley de kans om de Amsterdammers nog meer pijn te doen, maar miste en even later wist Brian Brobbey uit een corner van Kenneth Taylor koppend voor de aansluiting te zorgen: 2-1.

Die treffer zorgde dat Jong Ajax na de rust meer druk naar voren gaf. Dit levert een grote kans op voor Sontje Hansen die wordt gepareerd door keeper Swolfs. Diezelfde Hansen raakt even later ook nog de lat uit een vrije trap. Na een fout van de onnodig uit zijn doel komende Kotarski weet FC Dordrecht het duel vervolgens te beslissen via Gianni dos Santos. In de slotfase ziet de arbiter nog een duidelijke handsbal van FC Dordrecht over het hoofd waardoor Jong Ajax een strafschop ontnomen wordt, maar op de nederlaag voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag valt niets af te dingen: 3-1.