UTRECHT - Jong Ajax heeft de achterstand op koploper SC Cambuur zien oplopen naar vier punten nadat de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag maandagavond ongenadig hard onderuit ging bij Jong FC Utrecht.

De Amsterdamse beloften kregen van hun Utrechtste leeftijdsgenoten zelfs een onvervalste zevenklapper om de oren en verloren met 7-2. Via Velanas en St. Jago had de thuisploeg in de eerste helft al een 2-0 voorsprong gepakt.

Na de rust ging er nog veel meer mis bij de jonge Ajax-ploeg toen Arweiler een strafschop benutte en Acheffay voor 4-0 wist te zorgen. Jong Ajax deed wat terug via Victor Jensen, maar net zo snel hadden Lonwijk en Hilterman de marge alweer vergroot. Vervolgens scoorde St. Jago nog tweemaal waarvan één in eigen doel met een 7-2 eindstand tot gevolg.