AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond in een zeer spectaculair duel van ADO Den Haag gewonnen. De Amsterdamse beloften van trainer John Heitinga zegevoierden op De Toekomst in een zeer doelpuntrijk duel met 6-3. Mohamed Kudus kroonde zich tot man van de wedstrijd met drie doelpunten.

Kudus opende de score in de achttiende minuut en scoorde kort voor rust nogmaals vanuit een strafschop. Tussendoor had eerst Ricardo Kishna voor de gelijkmaker gezorgd, gevolgd door een doelpunt aan de andere kant van Danilo Pereira waardoor Jong Ajax met een 3-1 voorsprong ging rusten.

Na de rust leek het duel beslist toen Naci Unüvar de marge op drie bracht, maar door treffers van Thomas Verheijdt en Sem Steijn kwam ADO Den Haag sterk terug. Kudus gooide de wedstrijd echter in het slot met zijn derde van de avond waarna Unüvar vanaf elf meter de eindstand op 6-3 bracht.