VENLO - Door een 1-3 overwinning bij VVV-Venlo is Jong Ajax inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van John Heitinga startte voortvarend in Noord-Limburg en kwam via Kenneth Taylor al na vier minuten op voorsprong op aangeven van Jensen. Jong Ajax hield een overwicht en Danilo raakte kort voor rust nog de lat.

De tweede helft was een paar minuten op gang toen het gelijk werd doordat Mitchell van Rooijen scoorde in de kluts. Die stand bleef nog geen tien minuten staan. De toch al in vorm zijnde Naci Ünüvar bracht de Amsterdammers op fraaie wijze weer op voorsprong. Via een benutte strafschop van Danilo werd het duel beslist: 1-3. Wel eindigde Jong Ajax met tien man. Devyne Rensch kreeg in de slotfase tweemaal geel en kon vertrekken.