NIJMEGEN - Een paar dagen nadat Jong Ajax de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overnam van SC Cambuur heeft de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag de Friezen alweer voorbij zien komen. Jong Ajax speelde namelijk vrijdagavond gelijk bij NEC waar het een 1-3 voorsprong uit handen gaf.

De Amsterdamse beloften kwam vlak voor rust op 0-1 via Danilo Pereira. Een benutte strafschop van Zian Flemming zorgde voor de 1-1. Via twee goals van Brian Brobbey leek Jong Ajax op weg naar de zege. In de laatste tien minuten knokte NEC zich echter alsnog naar een 3-3 gelijkspel door doelpunten van Anthony Musaba en nogmaals Flemming.

Aangezien SC Cambuur in eigen huis van Jong FC Utrecht wist te winnen (3-1) nemen zij de kop weer over.