AMSTERDAM - Een knotsgekke slotfase heeft Jong Ajax drie punten bezorgd tegen Almere City. In de laatste negen minuten werd er maar liefst vier keer gescoord met een 3-2 eindstand tot gevolg.

Hoewel het spel op en neer golfde bleven de doelpunten in de eerste helft uit. Een kwartier na rust besloot Shayon Harrison maar eens uit te halen en knalde de bal van enige afstand hard achter keeper Kotarski: 0-1.

Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd brandde de wedstrijd pas écht los. Eerst maakte Jong Ajax-spits Lassina Traoré de gelijkmaker. Maar in de blessuretijd leek Almere City er namelijk alsnog vandoor te gaan met de drie punten. Invaller Nick Venema werd alleen op Kotarski afgestuurd en rondde bekwaam af: 1-2.

De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en via een fraaie actie vanNoa Lang werd het alsnog gelijk. De aftrap liet daarna even op zich wachten, want Venema - maker van de 1-2 - duwde een Ajacied omver en kreeg de rode kaart te zien van scheidsrechter Cantineau. Jong Ajax ging daarna meteen op zoek naar de winnende goal en wonder boven wonder kwam die er ook. Jurgen Ekkelkamp kreeg een moeilijke bal knap onder controle en schoot de bal vervolgens in het dak van het doel: 3-2.