HELMOND - Na twee forse nederlagen waarin Jong Ajax liefst elf tegengoals te verwerken kreeg wist de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag vrijdagavond weer eens te winnen. Op bezoek bij Helmond Sport werd het 0-2 voor het jongste Jong Ajax ooit.

Na een moeizame eerste helft vielen beide treffers na rust. Na een mooie combinatie gaf Juan Carlos Familia-Castillo uiteindelijk de voorzet op Sontje Hansen. De spits van de Amsterdammers wist de wedstrijd open te breken.

De bezoekers kregen vervolgens meerdere goede kansen via onder andere Ünüvar, Regeer en Hansen, maar wisten de voorsprong niet te verdubbelen. In de laatste minuten viel de beslissing dan toch. Invaller Alex Méndez schoot de voorzet vanaf de linkerkant knap binnen in de verre hoek: 0-2.