AMSTERDAM - In het eerste speelweekend van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong Ajax een gevoelige tik gekregen van Roda JC. De Ajax-beloften speelden met een piepjong elftal aangezien een groot aantal spelers met de eerste selectie op pad waren met Ajax 1 dat een oefenwedstrijd speelde. Het ervaren Roda JC van trainer Jurgen Streppel won afgetekend met 0-4.

Met een gemiddelde leeftijd wat maar net de 18 jaar ontsteeg kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag er nauwelijks aan te pas tegen de Limburgers die halverwege de eerste helft een voorsprong namen via Roland Alberg. Na rust toonde de thuisploeg nog wel wat aanvallende intenties, maar het verzet was gebroken na een overtreding van Kenneth Taylor op Stefano Marzo waarna Jordy Croux vanaf elf meter voor de 0-2 zorgde.

Een rake kopbal van aanvoerder Kees Luyckx en een uithaal van Niek Vossebelt zorgden uiteindelijk voor de 0-4 eindstand.