AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond een klinkende zege behaald op Heracles Almelo. De Amsterdamse beloften van trainer John Heitinga zegevierden met maar liefst 4-0.

Op de overwinning op Heracles viel helemaal niets aan te merken. Jong Ajax was op De Toekomst duidelijk sterker en Francisco Conceição, zaterdag nog invaller bij Ajax 1, had het duidelijk op zijn heupen. Jong Ajax had al de nodige kansen gemist toen Lucca vlak voor rust uit een hoekschop de score opende.

In de tweede helft bleef Jong Ajax de betere ploeg en Lucca verdubbelde na een klein kwartier de marge, na voorbereidend werk van Hansen. Een geweldige actie van Van Axel Dongen bracht Donny Warmerdam in staat er 3-0 van te maken, en laatstgenoemde bepaalde ook de eindstand op 4-0.

Heracles, dat vorige week al punten verspeelde tegen MVV Maastricht (2-2), ging zodoende met harde cijfers ten onder. De ploeg van John Lammers heeft al nu vijf punten minder dan koploper PEC Zwolle.