AMSTERDAM - Op De Toekomst hebben de beloftenteams van Ajax en FC Utrecht in een spectaculair duel gelijk gespeeld. Jong Ajax had na acht minuten reeds een 2-0 voorsprong, maar moest zich na negentig minuten tevreden stellen met 3-3.

Het was een voortvarende start voor de ploeg van trainer Michael Reiziger. Door interlandverplichtingen miste hij een groot aantal spelers, maar daar tegenover stond een droomdebuut voor de 17-jarige Damjan Dostanic die al na vijf minuten de score opende. Vaclav Cerny die al de assist voor de eerste treffer had verzorgd verdubbelde die score binnen een paar minuten. Na die vlotte start viel het spelpeil wat terug en gescoord werd er dan ook niet meer in de eerste helft.

Jong FC Utrecht kwam in de tweede helft ijzersterk terug in de wedstrijd. Mark Pabai scoorde van dichtbij de 2-1 en nog geen tien minuten later kon Junior van der Velden de gelijkmaker binnen koppen. Via Quinten Timber richtte Jong Ajax zich weer op, maar dat was van korte duur want drie minuten later bepaalde Jonas Arweiler de eindstand op 3-3.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-3 (2-0)
5. Dostanic 1-0