AMSTERDAM - In een niet al te best, maar bij vlagen wel amusant duel hebben Jong Ajax en Helmond Sport de punten gedeeld. Op Sportpark De Toekomst eindigde het zaterdagmiddag in 2-2 waarbij alle goals al voor de rust vielen.

Waar trainer Willy Boessen van Helmond Sport al enkele ervaren krachten miste, daar kwam Jong Ajax helemaal met een piepjong elftal in het veld. De 22 spelers op het veld maakten het af en toe amusant omdat er genoeg kansen waren voor beide doelen. De doelpunten die vielen ontstonden dan ook bijna allen uit fouten en verkeerde keuzes. Jaymilio Pinas opende na tien minuten de score voor de thuisploeg na een fout van Dzepar. Al snel werd het gelijk toen Maxime de Bie een vrije trap breed legde en Van Hoorenbeeck raak mikte.

Na een half uur kwamen de Brabanders op voorsprong toen een schot van Sander Vereijken werd verlengd door Karim Loukili. In het kansenfestival was het vervolgens Victor Jensen die nog voor de rust de 2-2 maakte.

Na de rust was het een stuk minder leuk. Kenneth Taylor kreeg bij twee goede kansen de bal niet langs Van Gassel. Aan de andere kant kwam Kjell Scherpen goed weg toen hij Goselink torpedeerde, maar scheidsrechter Vos zag er niets in. In blessuretijd wist diezelfde Scherpen het punt nog te redden bij een inzet van invaller Hendrikx.