AMSTERDAM - Met een 2-2 gelijkspel tegen Jong PSV heeft Jong Ajax zichzelf zondagmiddag tekort gedaan. De ploeg van trainer/coach Michael Reiziger was duidelijk de betere ploeg in het duel tegen de Eindhovenaren, maar kon zich niet belonen.

Topscorer Danilo Pereira maakte de Amsterdamse doelpunten, maar in beide gevallen wist Jong PSV snel tegen te scoren. Pereira maakte zijn eerste kort voor de rust pal nadat Nunnely namens Jong Ajax de paal had geraakt. De voorsprong bleef echter maar drie minuten staan toen Dirk Abels vanuit de kluts kon tegen scoren.

Na een klein uur spelen wist Pereira koppend zijn achtste van het seizoen te maken, en nu duurde het nog geen tien minuten dat Jong PSV, geheel tegen de verhouding in, terug kwam via een doelpunt van Bertalan Kun. Jong Ajax verdiende ook daarna nog meer, maar had deze zondag niet het geluk aan zijn zijde.

Jong Ajax - Jong PSV 2-2 (1-1)
39. Pereira 1-0