AMSTERDAM - Op Sportpark De Toekomst wist Jong Ajax vrijdagavond niet te winnen van FC Den Bosch. Ondanks een 2-1 voorsprong bij rust dor twee goals van Noa Lang kwamen de Brabanders in de tweede helft op gelijke hoogte.

In een open wedstrijd begon de ploeg van trainer/coach Michael Reiziger sterk met een schot op de paal van Cerny, maar waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een overtreding van Schuurs kon Beltrame vanaf elf meter scoren. Zes minuten later maakte Lang alweer gelijk met een prachtig afstandsschot en na een mooie aanval met Traoré zorgde hij vlak voor rust ook voor de 2-1.

Na rust vergat de thuisploeg vervolgens de wedstrijd te beslissen met een viertal goede kansen op rij waarvan het schot van Kühn op de kruising het dichtst bij een treffer was. Opnieuw Beltrame zorgde echter voor 2-2 en in het laatste half uur kon het in de kansenregen nog alle kanten op, maar werd er niet meer gescoord.

Jong Ajax - FC Den Bosch 2-2 (2-1)
17. Beltrame (pen.) 0-1