WAALWIJK - Jong Ajax heeft een forse zeperd opgelopen op bezoek bij RKC Waalwijk. De ploeg van trainer/coach Michael Reiziger stond bij rust al op een kansloze 4-0 achterstand, mocht na de pauze nog wel de eer redden, maar dat was slechts voor de spreekwoordelijke eer.

Ajax leek de wedstrijd twintig minuten onder controle te hebben alvorens de debuterende doelman Issam El Maach voor het eerst de bal uit het net moest halen toen Sylla Sow in de omschakeling de score opende. Ajax was zichtbaar aangeslagen en liep vervolgens een klein kwartier verloren rond waarvan de thuisploeg optimaal profiteerde en via Anas Tahiri, nogmaals Sow en Stijn Spierings was de wedstrijd bij rust al beslist. Dat Sven Botman koppend de eer wist te redden in de tweede helft was slechts een doekje voor het bloeden.

RKC Waalwijk - Jong Ajax 4-1 (4-0)